Boşanma durumu e-devlette görünür mü?
Boşanma davası sorgulama E-devlet üzerinden hakkınızda boşanma davası olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Bunun için e-devlet şifrenizi kullanarak vatandaş portalına giriş yapmalısınız. Boşanma dosyasını bulduktan sonra mahkemeye gidip inceleyebilirsiniz. Avukatlar da yetkili bir temsilci aracılığıyla UYAP’ta boşanma davaları hakkında bilgi alabilirler.
Boşanmış olduğumu nasıl öğrenebilirim?
Boşanma kararını e-devlete teslim etmek, boşanmanın resmi ve hukuken geçerli olduğunu gösterir. Boşanmış eşler, bu bilgileri e-devlet üzerinden kontrol ederek boşanmanın hukuki durumunu teyit edebilirler.
Boşanma ne zaman kesinleşir?
İstinaf yoluna iki haftalık başvuru süresi içinde başvurulmaması, iki haftalık yasal sürenin geçmesinden sonra başvurulması veya taraflarca istinaftan feragat talebinde bulunulması hâlinde, anlaşmalı boşanma davasında mahkemenin verdiği boşanma kararı kesin hüküm teşkil eder.
Boşanma kararı çıktıktan sonra nüfusa ne zaman geçer?
Karar açıklandıktan sonra itiraz için 2 haftalık bir süre vardır. Bu süre, itiraz hakkından feragat etmek için mahkemeye başvuruda bulunularak da kısaltılabilir. Bu süre geçtikten sonra (karara itiraz edilmediği takdirde) karar kesinleşir ve boşanma kararı genellikle 4-5 gün içinde tescil edilir.
Eşimin bana boşanma davası açtığını nasıl öğrenebilirim?
Taraflar artık kendilerine karşı açılan ve açılan tüm davalara e-devlet üzerinden ulaşabiliyor. Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan bu platform, taraflara adliyeye gitmeden kendilerine karşı açılan davaları dinleme imkânı sunuyor.
Boşanmanın gerçekleştiğini nasıl anlarız?
Kesin belge alma: Boşanma kararı kesinleştikten sonra ilgili mahkemeden kesin belge talep edilebilir. Bu belge boşanmanın resmi olarak kesinleştiğini ve artık yasal olarak geçerli olduğunu gösterecektir.
Boşanınca soyadı otomatik değişir mi?
Boşanmadan sonra soyadı nasıl değiştirilir sorusunun cevabı şu şekildedir: Boşanma kararı kesinleştikten sonra mahkeme kararı nüfus müdürlüğüne gönderilir ve kadın boşanmadan önce sahip olduğu soyadını alır. Bu işlem otomatik olarak gerçekleşir ve kadının ayrı bir başvuru yapmasına gerek yoktur.
E-devlette neden boşanmış yazıyor?
Boşanma kararını veren mahkemenin zabıt katibi, kararın kesinleşmesinden itibaren 30 gün içinde kocanın kayıtlı olduğu yer nüfus müdürlüğüne karar örneğini gönderir ve bu memur da kararı kocanın kayıtlı olduğu yer nüfus müdürlüğüne gönderirse, evlenme hanesindeki “evli” ibaresi çizilerek yerine “boşandı” ibaresi yazılır.
Birinin evli olup olmadığını nasıl öğreniriz?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı evli bekar birini nasıl sorgulayabilirim? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesine gidin. “e-Devlet Kapısı” bölümüne tıklayın. “Aile ve Sosyal Hizmetler” kategorisine gidin. “Medeni Durum Belgesi” hizmetini seçin. TC Kimlik numaranızı ve güvenlik kodunuzu girin
Boşanma ücreti ne kadar 2024?
TBB Avukatlık Ücret Tarifesi’ne göre 2024-2025 yılı için Aile Mahkemelerinde görülecek davalarda alınabilecek asgari ücret 30.000 TL’dir. Bu tutar üzerinden %10 KDV alınacaktır. Ödenecek avukatlık ücreti 33.
E-devlette boşanma davası karara çıkmış ne demek?
Boşanma davasında verilen karar, davanın kabul edildiğini ve davacının davayı kazandığını, yani boşanmanın gerçekleştiğini gösterir.
Anlaşmalı boşanan kadın ne zaman evlenebilir?
Türk Medeni Kanunu’nun 132. maddesine göre, bir kadın boşandıktan sonra 300 gün içinde evlenebilir. Ancak, bir kadın 300 gün geçmeden çocuk doğurursa, hamile olmadığı tespit edildiğinde veya bekleme süresinin kaldırılması süreci tamamlandığında evlenebilir.
Boşanınca e-devlette ne yazar?
Boşanma tescil edildiğinde e-devlete giriş yaptığınızda profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu durumda başka bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Mahkemede hakim yüzünüze boşandığınızı söylerse boşandığınızı düşünmeyin demiştik.
Boşandım ama hala evli görünüyorum ne yapmalıyım?
Boşandım ama neden hala nüfus dairesinde evli olarak görünüyorum? Kararın açıklanmasından itibaren 2 hafta içinde itiraz edilmezse karar kesindir. Kararın bildirilmesi için makul bir süre içinde mahkemeye başvuruda bulunmak gerekir.
Kadın boşanınca kimlikte ne yazar?
Maddede, “Boşanma halinde kadın, evlilik yoluyla elde ettiği kişisel statüsünü korur, ancak eski soyadına döner.” denilmektedir. Dolayısıyla boşanan kadın, kızlık soyadına döner.
Boşanma davası ne zaman e-devlete düşer?
Anlaşma sağlanamazsa ve dava çekişmeli hale gelirse en az bir buçuk yıl sürebilir. Açılan boşanma davası e-devlete ne zaman gider? En az 2-3 hafta, en fazla bir hafta içinde gerçekleşir.
Boşanma davası e-devlette neden gözükmüyor?
Belgeler Aile Mahkemesi tarafından UYAP sistemine yüklenecek ve boşanma davanız artık e-devlet üzerinden görüntülenebilecek. Ancak bu süreç her bölge Aile Mahkemesinde farklılık gösterebileceğinden boşanma davam e-devlette görünmüyor demeden önce sabırla beklemeniz gerekecektir.
Boşandıktan sonra e-devlette ne yazar?
Boşanma tescil edildiğinde e-devlete giriş yaptığınızda profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu durumda başka bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Mahkemede hakim yüzünüze boşandığınızı söylerse boşandığınızı düşünmeyin demiştik.
Boşanma davası nerede görünür?
Boşanma davaları “Aile Mahkemeleri”nde açılır ve görülür. Aile Mahkemesi bulunmayan yerlerde; Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde açılır.