Tayin hakkı nasıl olur?
Memurların işe başvurmak için mevcut konumlarında zorunlu çalışma süresini tamamlamaları gerekir. Bu aşamada sözleşmeli personel için daimi kadroya geçiş şarttır. Daimi istihdama atandıktan sonra en az bir yıllık süreyi tamamlamak zorunludur. Başka bir deyişle, işe alınmaya hak kazanmak için 3+1 yıllık çalışma gereklidir.
1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?
EŞ DURUMUNUN BİR YIL ÖNCE BELİRLENMESİ Atama başvurusunda bulunmak için eşler arasında gerekli evlilik bağının kurulmuş olması gerekir. Geçerli bir evlilikte kişiler eş durumlarına göre atama başvurusunda bulunabilirler.
Yeni atanan memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?
Memur atandıktan sonra, aile birliğini korumak amacıyla memurun eşi de atanabilir. Bu durumda kurumlar arasında gerekli iletişim sağlanır. Aynı zamanda memur olan diğer eşin de bunu talep etmesi gerekir.
Memur tayin hakkı ne zaman 2024?
Bakanlığımız kadrolarına naklen atama başvuruları 03 Haziran – 25 Haziran 2024 (mesai bitimine kadar) arasında GSBNET üzerinden alınacak olup, başvuruda bulunanlar, başvuru formunu sistem üzerinden eksiksiz doldurup, başvuru için gerekli belgeleri elektronik ortamda ekleyerek il müdürlüklerine iletilecektir.
Atamada eş durumu nasıl oluyor?
Eş olarak atanma hakkı sadece memur çiftler için geçerli değildir. Şart kaldırıldı ve artık eşleri memur olmayanlar bile “eş olarak atanma” başvurusunda bulunabiliyor. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim borcu olması gerekiyor. Aile birliğini korumak için memurların eş olarak atanma hakkı var.
Tayin çıkarsa gitmek zorunlu mu?
(b) Başka bir göreve atanan kişi, atama emrinin kendisine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde o yere taşınmak ve belirlenen seyahat süresi içinde ertesi iş gününde işe başlamak zorundadır. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu kararıyla kısaltılabilir.
Özel sektörde eş durumundan tayin nasıl olur?
Özel sektörde çalışan eşin, ikamet ettiği ilde dört yıl boyunca 720 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olması ve atama talebiniz sırasında hala çalışıyor olması gerekmektedir. 720 günlük primler dört yıl içinde kesilebilir ve kişi aynı il içerisinde iş değiştirebilir.
Tayin almak ne demek?
İşe alma veya iş değiştirme hakları, çalışanın iş veya pozisyon değişikliği talep etme hakkını ifade eder. Bu talep genellikle çalışanlar veya yetkililer mevcut iş yerlerinden farklı bir yerde çalışmak istediklerinde ortaya çıkar.
Boşanma sonrası tayin hakkı var mı?
-Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin (2) numaralı fıkrasının (c) bendi hükmü uyarınca, boşanmış kamu görevlilerine, görev yerlerini bir defaya mahsus olmak üzere değiştirme hakkı tanınır.
Eş durumu tayini istemek için ne kadar evli olmak gerekir?
5- Evliyseniz eş durumunuzun belirlenmesi ne kadar sürer? Eş durumuna göre randevu başvurusunda bulunmak için evliliğin süresi önemli değildir. Aile sertifikası olan eşler, şartları karşılıyorlarsa eş durumlarına göre randevu başvurusunda bulunabilirler.
Memur evlendiğini bildirmek zorunda mı?
Konuşma. Yetkililer kurumlarına evlendiklerini söylemek zorunda değiller! 4 Haziran 2020
Eş durumu tayini reddedilebilir mi?
Atama, kanun ve yönetmeliklerle belirlenen kriterler çerçevesinde medeni duruma göre yapılır. Ancak idari makamlar bu itirazları çeşitli nedenlerle reddedebilir. Bu durumda başvurucu yetkilinin ret kararına itiraz etme ve iptal davası açma imkânı vardır.
Tayin istemek için kaç yıl gerekir?
Bu madde kapsamında atama başvurusunda bulunabilmek için ilgililerin, atama tarihinden itibaren bir yıl süreyle bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak fiilen çalışmış olmaları gerekir.
Memurluk atamaları ne zaman 2024?
2024-2 yerleştirme döneminde idareler, personel başvurularını 1 Ekim – 15 Kasım 2024 tarihleri arasında yapacak, tercihler ise 19 – 26 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Eş durumu tayini kalktı mı?
Memurların Görevden Uzaklaştırılmasına Dair Yönetmeliğin (Yönetmelik) 14. maddesinde değişiklik yapılarak, eş durumu esasına göre atamada eşlerin her ikisinin de memur olması şartı kaldırıldı.
Özel sektörde eş durumundan tayin nasıl olur?
Özel sektörde çalışan eşin, ikamet ettiği ilde dört yıl boyunca 720 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olması ve atama talebiniz sırasında hala çalışıyor olması gerekmektedir. 720 günlük primler dört yıl içinde kesilebilir ve kişi aynı il içerisinde iş değiştirebilir.
Her sene tayin isteyebilir mi?
“(1) Görev yaptıkları eğitim kurumunda nakil olunacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla üç yıl hizmetini tamamlayan öğretmenler, il içi nakil başvurusunda bulunabilirler; bulundukları ilde üç yıl hizmetini tamamlayanlar ise iller arası nakil başvurusunda bulunabilirler.
Aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği nedir?
Bu konuda yorum talep eden ilgili madde incelenmiştir. Maddede şöyle denilmektedir: “Sağlık, aile ve can güvenliği nedenleriyle mazeretlerin belgelenmesi halinde, memur görev bölgelerinde ve/veya görev alanlarında zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan önce talep üzerine nakil yoluyla atanabilir.”
Tayinler ne zaman açıklanacak 2024?
2024 yılı boş kadrolarına ilişkin ön yerleştirme sonuçları 1 Temmuz 2024 tarihinde personel bilgi yönetim sisteminde açıklanmıştır.
Kaynak: cevikman.com.tr