Müfettiş hangi alan?
Müfettiş olmak için öncelikle temel eğitime sahip olmanız gerekir. Müfettişler genel olarak; işletme yönetimi, finans, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme yönetimi ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilir. Müfettiş olmak isteyenlerin belirli yeterliliklere sahip olması gerekir.
Memurların hizmet sınıfları nelerdir?
Hizmet Sınıfları-657/36Genel İdari Hizmetler SınıfıSivil İdari Hizmetler SınıfıSağlık Hizmetleri SınıfıTeknik Hizmetler SınıfıEğitim ve Öğretim Hizmetleri SınıfıHukuk Hizmetleri SınıfıGüvenlik Hizmetleri SınıfıDini Hizmetler SınıfıDaha fazla öğe…
İş müfettişleri hangi kuruma bağlı çalışır?
İş müfettişleri, İş Teftiş Kurulu bünyesinde görev yaparlar ve doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına bağlıdırlar.
Müfettişler devlet memuru mu?
Müfettiş ne demektir? Müfettiş kimdir sorusunun cevabı genel olarak kamu veya özel kuruluşlarda çalışanları denetleyen meslek grubunun çalışanı olarak verilebilir.
Müfettiş maaşı ne kadar 2024?
Yıllara Göre Maaşlar EN DÜŞÜK ORTALAMA MAAŞ2024₺66.858₺83.5722023₺36.693₺45.8662022₺8.157₺10.1962021₺5.5716.
Müfettiş hangi KPSS’ye girer?
Bakanlıklara bağlı müfettiş, uzman, denetleyici, kontrolör ve denetçi gibi kadrolara alınabilmek için özel bir sınav ve belirli bir eğitim programı uygulanarak yeterlilik sınavı yapılması gerekmektedir. Bu kadrolara KPSS-A grubu kadroları, bu kadroları doldurmak üzere görevlendirilen kişilere ise KPSS-A adı verilmektedir.
A sınıfı memur nedir?
A Grubu çalışanlar; Belirli bir eğitim programını tamamladıktan sonra özel seçme sınavı ve yeterlilik sınavına tabi tutularak mesleğe alınan personel için oluşturulan kadrolar (Örneğin müfettiş ve teknik yardımcı, stajyer kontrolör, kaymakam adayı) olarak tanımlanmaktadır.
B sınıfı memur nedir?
KPSS Grup B, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın bir parçası olup, kamu kurumlarında uzmanlık gerektiren teknik ve idari personel için özel olarak yapılan bir sınavdır. Grup B sınavı, Grup A sınavından farklı olarak, esas olarak orta düzey kamu personeli alımını kapsamaktadır.
Genel idare hizmetleri sınıfında kimler var?
I – GENEL İDARİ HİZMET SINIFI: Bu Kanunla belirlenen diğer sınıflara girmeyen ve kurumlarda idari, yürütme, katiplik ve benzeri hizmetler sunan görevliler genel idari hizmet sınıfını oluşturur. Bir ünvana sahip olanlar ve en azından ikincil düzeyde mesleki eğitim tamamlamış olanlar “Teknik Hizmetler” sınıfını oluşturur.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Müfettiş olmak için hangi bölüm?
(c) En az dört yıllık temel eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki fakülte veya yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.
Bakanlık müfettişleri derse girer mi?
Maarif Müfettişi, belirlenen ders saatinde öğretmenle birlikte sınıfa girer.
Müfettiş maaşı nedir?
Bir müfettiş ne kadar maaş alır? Müfettiş olarak çalışan kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Kasım 2024 itibarıyla bir müfettişin mevcut ortalama maaşı 65’tir.
Müfettişin yetkileri nelerdir?
Bakanlık ve Bakanlık kuruluşlarının her türlü faaliyet, iş ve işlemleri hakkında inceleme ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından belirlenen konularda araştırma ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
Eğitim müfettişi kime bağlıdır?
Maarif müfettişleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum ve personele ilişkin teftiş, soruşturma, rehberlik ve gözetim gibi görevleri üstlenirler. Tüm kurumlardaki teftiş ve denetim sistemleri ayrı bir özerk yapıya sahiptir.
Müfettiş olmak için hangi bölüm?
(c) En az dört yıllık temel eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki fakülte veya yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.
Müfettiş olmak için ne okumak gerekir?
Müfettiş olmak için öncelikle Çalışma Müfettişliği Yönetmeliğinde belirtilen meslek grubuna yönelik eğitim veren ilgili birimlerden diploma almanız gerekmektedir. Bu meslek için özel olarak eğitim veren tek bir birim olmadığını bilmek önemlidir. Eğitime ek olarak, müfettiş olmak için belirli şartları da karşılamanız gerekmektedir.
Müfettiş olmak için hangi sınava girilir?
Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna giriş sınavı; Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamadan oluşur.
Vergi müfettişliği hangi KPSS?
SINAV İŞLEMLERİ Yazılı sınava girmek isteyen adayların, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinden herhangi birinde 80 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.
Kaynak: kadinmatinesi.com.tr